De herenmode uit de jaren 1920 zorgde voor meer bewegingsvrijheid dan de traditionele kniebroek. Het is dan ook niet verrassend dat deze jaren ´20 kleding populair was bij golfers en andere sporters. Ook de plusfour, een over de knie vallende pofbroek met hoge kniekousen was onderdeel van de mode in die tijd. Ze werden vaak gecombineerd met een pullover.

Welke mode was populair in de jaren twintig?

Jurken met een lage taille die net onder de knie eindigden, waren de grootste trend van het tijdperk bij de dames. En we hebben het natuurlijk over de roaring twenties, dus niet verwonderlijk dat de Mary Jane schoenen toen het favoriete schoeisel waren.

Het decennium van de damesmode uit de jaren 1920 staat ook synoniem voor gewaagde, onbeschaamde sieraden, waaronder nepparels en lange kettingen met kralen. Allemaal accessoires die passen in de Great Gatsby stijl.

Wat draag ik naar een feest met als thema de jaren 20?

Speel in op de modetrend van Great Gatsby uit de jaren 1920 met een flapperjurk met versieringen of franjes, kies voor lange parelkettingen, hakken en een extravagant hoofddeksel om de look af te maken. Probeer alle hoofdelementen van de damesmode uit de jaren 1920, zoals franjes, kralen, edelstenen en veren, te integreren. Degelijke kledij en accessoires vind je bij Shelby Brothers.

Wat maakt de mode uit de jaren ´20 zo speciaal?

Damesmode uit de jaren 1920 draaide helemaal om vrijheid van meningsuiting, glamour en zelfvertrouwen. Na jaren van beperkende kleding waren lagere halslijnen en hogere rokken de nieuwe normen van de modetrend van Great Gatsby uit de jaren 1920.

‘Bobbed’-kapsels, gewaagde sieraden en jazz domineerden het tijdperk met Art Deco als de belangrijkste inspiratiebron. Comfort en functionaliteit waren de kernelementen van elk stuk mode dat vrouwen uit 1920 de hele dag droegen, met de fashion flapper girls uit de jaren twintig voorop.

Bij herenmode uit de jaren twintig draaide alles om driedelige pakken met brede revers, waarbij Oxford schoenen en krantenjongenshoeden elke gangsterlook voor herenmode uit de jaren twintig overnamen. Net als bij de vrouwen, was de mode voor heren uit de jaren 1920 gecentreerd rond comfort, wat duidelijk werd door de keuze voor Oxford-zakbroeken en plus-fours-broeken.